Specialisaties 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Dry Needling 

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek de spier triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken.


Spierpijn of langdurige spierkrampen kunnen gepaard gaan met pijnlijke punten in de betreffende spieren welke triggerpoints worden genoemd. Door de triggerpoints ofwel knopen kan een verminderde functie ontstaan van de spier wat gepaard kan gaan met verminderde beweging van het betreffende deel of meerdere delen van het lichaam.


Door een kleine droge naald in de triggerpoint te plaatsen, zorg je ervoor dat de spier zich ontspant. Dit resulteert in verlichting van de pijn en herstel in functie. De spier zal uiteindelijk zijn functie weer kunnen uitvoeren en hierdoor zal de bewegingsbeperking ook afnemen.

Lasertherapie 

Sinds maart 2023 is Jade Klok Dierenfysio in het bezit van een High Power Laser. Hier zijn we natuurlijk erg trots op en we hopen dat we hier heel veel klanten en patiënten mee kunnen gaan helpen.


Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. Lasertherapie stimuleert het herstellend vermogen van de weefsels. Het licht zorgt onder andere voor een toename aan ATP in de cellen. ATP staat voor adenosine-tri-phosfaat en is verantwoordelijk voor de energie in alle cellen en spiercellen. Een toename aan ATP in de cellen laat de werking in de cel toenemen waardoor dus ook het herstel verbeterd.

Tijdens het gebruik van de laser ontstaat warmte op en in de weefsels. Door deze lokale temperatuurstijging verwijden de bloedvaten wat de circulatie verbeterd. Door dit effect neemt de hoeveelheid zuurstof in het weefsel toe en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt het herstel versneld en wordt vocht beter afgevoerd.

Door het bovenstaande warmte effect ontstaat er ook indirect een mechanisch effect op de cellen. De temperatuurverschillen stimuleren namelijk de cel bij het uitvoeren en onderhouden van de normale functies. De effectiviteit van de celfunctie neemt hierbij toe.
Lasertherapie levert ook een ontstekingsremmende werking op. Door de ontstekingsremmende eiwitten aan de sporen middels de lasertherapie zorg je voor afname van ontstekingsreactie en uiteindelijk dus ook voor afname van pijn.

Daarnaast versterkt lasertherapie het afweersysteem, stimuleert het de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers  en heeft het invloed op de aanmaak van bindweefsel.

Laser kan ingezet worden bij verschillende problemen zoals peesblessures, wonden, ontstekingen (zoals peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en ontstoken wonden), ligament blessures, gewrichtsaandoeningen (zoals verstuikingen, verrekkingen, artritis en artrose), spierkrachten (zoals scheuren, verrekkingen, triggerpoints, kneuzingen, stijfheid en vermoeidheid), huidproblemen (zoals kapotte mondhoeken, kapotte lagen, MOK en CPL), oedeem, vermindering van aanmaak littekenweefsel/bindweefsel en als laatste botaandoeningen zoals schiefels en vermindering van pijn bij artrose.